Szczegółowy opis produktów pszczelich:
- – Miody Kielce
– Apiterapia - -Wosk pszczeli
- -Kit pszczeli(propolis)
– Inhalacje powietrzem ulowym
– Miód pitny
– Jad pszczeli
– Mleczko pszczele
– Przepisy na wyroby z produktów pszczelich
– Pyłek pszczeli - – Pierzga
– Podmor pszczeli
– Motylica woskowa
- – Woda zaindukowana pszczelą energią
– Propolis - Sen na ulach, zdrowie z domku pszczelego
Praktyczne porady i informacje dotyczące produktów pszczelich:
Miód powinien być przechowywany w szczelnie zamkniętych naczyniach szklanych, z dala od światła, w suchym miejscu. Światło i zbyt wysoka temperatura niszczą inhibiny.
Miodu absolutnie nie można podgrzewać do temperatury powyżej 42 stopni. W związku z tym gorąca herbata z miodem i cytryną na pewno ma wartości smakowe, ale nie terapeutyczne.
Miód pobudza apetyt i trawienie, działa wzmacniająco, poprawia samopoczucie, oczyszcza krew, ma wpływ na poprawę wzroku, wzmacnia dziąsła i zęby. Ordynuje się go również w przypadku żółtaczki, powiększenia śledziony, schorzeń gardła, chorób klatki piersiowej, kamieni nerkowych i pęcherzykowych, robaków jelit, zatruć krwi oraz chorób serca.
Litr dojrzałego miodu waży ok. 1,42 kg. Każdy miód musi skrystalizować.